• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Veelgestelde vraag: hoe zorg ik dat mijn argumenten gehoord worden?

Wies van Kats
  | 
19 oktober 2021

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Helaas. Geen toverformule. Althans geen quick fix. Als je wil dat je argumenten gehoord worden dan is het belangrijk dat je zelf begint met luisteren. Wat speelt er bij je gesprekspartner? Wat houdt hem/haar bezig en kun je daar op inspelen?

En wat mij betreft de gouden vraag:  wat is de winst voor de ander?

Wat ‘wint’ of ‘verliest’ die ander met jouw bedoeling van het gesprek. Er hoeft natuurlijk niet altijd sprake te zijn van verlies of winst maar die termen helpen je wel om vanuit het perspectief van de ander naar jouw doel of naar jouw opgave te kijken. Dat maakt het inleven in de ander een stuk makkelijker. En dat kun je mooi gebruiken als je aan wil sluiten bij de gesprekspartner. En op het moment dat je kunt aansluiten bij de belevingswereld van de ander, dan heb jij een luisterend oor te pakken.

Heb jij een andere vraag? Laat het me weten! Ik ben benieuwd naar jouw brandende vraag over gespreksvoering.

Artikel uit de categorie:
Effectieve communicatie

0 Reacties op "Veelgestelde vraag: hoe zorg ik dat mijn argumenten gehoord worden?"

Geef een reactie op dit artikel

© 2023 Walk Your Business Talk