• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Informele gesprekken als kans

zoe@wybt.nl
  | 
21 december 2022

Wanneer ik deze blog schrijf, is het december. Het einde van het jaar lijkt soms het einde van de wereld voor sommige bedrijven. Alles moet af dus dat betekent veel extra vergaderingen en veel gesprekken. En dan komt al kers op de taart nog de kerstborrel… 

Een maand vol met informele gesprekken. Om deze gezelliger te maken en elkaar beter te leren kennen, heb ik een e-guide ontwikkeld. Met vijf vragen die jij kunt stellen tijdens de kerstborrel, op het werk én in je vrije tijd.

Oefenen met je gespreksskills

Schrik niet; sommige vragen zijn misschien wat out-of-your-comfort-zone. Toch leuk om eens te proberen want zo leer je je collega’s misschien net anders kennen. Ook geeft het je een perfect moment om jouw gesprek- en luisterskills te toetsen.
Wanneer je vraagt welk moment van afgelopen jaar je collega zou willen herbeleven, kun je dan ook de lichaamstaal lezen? Wat doet dat precies met de boodschap en hoe reageer jij hierop?

Merk je dat je gesprek een beetje inkakt? Zet dan vraag vijf in: “Wat zijn je tien leukste foto’s van afgelopen jaar”. Leg daarna wel de telefoons weer weg!

Bekijk de e-guide hier: https://bestanden-cdn.maatos.nl/sites/673/2022/12/1f5b7138-goed-e-guide-5-vragen-kerst-door-in-gesprekken.pdf.

De toekomst van je gesprekken

Heb je ook al nagedacht over jouw gespreksdoelen van 2023? Ga jij voor 100% voor je gesprekken? Krijg je energie van vergaderingen of lever je vooral energie in? En wanneer er moeilijke onderwerpen op tafel komen, hoe ga je daar mee om? 

Heb je hulp nodig? Dan kun je twee dingen doen. Schrijf in voor de nieuwsbrief via deze link: https://walkyourbusinesstalk.nl/nieuwsbrief.
Hier deel ik elke maand tips over het voeren van gesprekken, die jij direct kunt inzetten.

Wil je een boost aan je gesprekken geven? Dan is een training Hack Het Gesprek er eentje voor jou! In 2023 start ik weer met een nieuwe ronde.

Lees ook:
Eigen belangen en het uitspreken daarvan
Waarde van een gesprek meten

Geen tip missen?  Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief: walkyourbusinesstalk.nl/nieuwsbrief

Artikel uit de categorie:
Effectieve communicatie

0 Reacties op "Informele gesprekken als kans"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Walk Your Business Talk