• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

December stress – Niets doen = ook hacken

zoe@wybt.nl
  | 
24 november 2022

In veel organisaties lijkt het alsof in december de wereld ophoudt te bestaan. Alles moet af. Waar alles gedurende het jaar uitgesteld kon worden, lijkt er nu een geen moment te verliezen meer.  Gelukkig komt er, tot op heden, na elke december toch gewoon een januari. Phew.

En nu?

Nu we dat weten, hebben we ruimte om even te herbezinnen. Neem een moment voor jezelf om terug te kijken op het jaar. Wat heb je geleerd van afgelopen jaar? Hoe verliepen je gesprekken en je overleggen? Wat was jouw rol in de gesprekken? Komt deze overeen met de rol die je graag zou willen? Ben je tevreden met de resultaten? Of valt er hier en daar nog wat te halen?

Even achterover leunen

Zelf merkte ik een paar jaar geleden dat mijn overleggen een stuk beter liepen als ik eens wat meer achterover leunde. Letterlijk en figuurlijk. Niet meer op het puntje van mijn stoel en niet als eerste reageren of het woord nemen. Ging niet helemaal vanzelf maar mijn inspanning om niets te doen, werd beloond. Het leverde een overleg op waar mijn andere, een tikje introverte, collega meer initiatief nam waardoor er nieuw ideeën ontstonden en mijn naam niet meer achter alle actiepunten verscheen. Dubbele winst.

Nu jij

Niets doen is ook hacken. Minder moeite voor jou en hetzelfde resultaat. Dus bedenk eens bij jezelf; waar kun jij minder moeite doen om meer resultaat te behalen?

Boost voor gesprekken

Nog geen idee maar merk je wel dat je gesprekken een boost nodig hebben? Hack Het Gesprek kan je hierbij helpen. Dit is een training waar je tools krijg om je gesprekken direct te verbeteren. Je gaat veel doen dus.
Dit doe je niet alleen maar samen met een groep professionals die ook het lef hebben om aan hun gespreksvoering te werken. Bovenop al deze tips, krijg je ook hacks voor een specifieke casus. Bijvoorbeeld hoe je meer resultaat haalt uit gesprekken. 

Dus, hoe ga jij in 2023 niets doen zodat je kunt hacken?

Lees ook:
Eigen belangen en het uitspreken daarvan
Waarde van een gesprek meten

Geen tip missen?  Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief: walkyourbusinesstalk.nl/nieuwsbrief

Artikel uit de categorie:
Effectieve communicatie

0 Reacties op "December stress - Niets doen = ook hacken"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Walk Your Business Talk